Alexandra Inga-Lill Maria Johnsson

Alexandra Inga-Lill Maria Johnsson

♡ Liv - 2018.02.11 ♡Life is what happens while you are busy making other plans.. <3
Morfar - du fattas mig <3

Rutiner

2018Posted by Naama Wed, July 04, 2018 12:05:37
Något som familjen Johnsson/Isacson inte riktigt har kommit in i ännu men som vi är i stooort behov av är rutiner. Det är bara att inse att jobb + livet som förälder + vardagen + diverse evenemang som livet erbjuder blir tufft utan rutiner. Stress och kaos. Har skrivit en liten lista på hur jag hade velat ha det med vardagssysslorna men att efterleva den är en annan femma. Jag tycker dock att mina mål är rimliga så nu ska vi bara försöka fasa in dem rent praktiskt i livet också. Det handlar ju mycket om att bli van också. Alltså att vänja sig med familjelivet och att ungefär exakt allt tar några minuter eller timmar längre än vad det gjorde förr. När det väl är inpräntat i huvudet så tror jag att det blir lättare att anpassa sig och få en hyfsat okej vardag. Längtar tills dess haha!

  • Comments(0)//naama.looozaaa.se/#post1572

Läser gamla inlägg

2018Posted by Naama Wed, July 04, 2018 11:54:24
Hej på er! Sitter i skrivande stund med en sovandes Liv i sjalen - det är verkligen SÅ gosigt med sjal! Hur som haver så läser jag lite gamla inlägg från år 2014 och konstaterar att jag 1. bloggade oftare då, 2. skrev mer detaljerat om vad jag gjorde, 3. faktiskt gjorde mer än vad jag då trodde (har alltid haft en rejäl släng av FOMO och mått ganska piss större delen av mitt unga vuxna liv - sad but true) och 4. har förändrats en aning.

Det är ju det som är så himla roligt med att blogga - förutom att det är kul att skriva av sig så är det ju så skojigt att kolla igenom gamla inlägg senare. Eller ja, ibland blir jag i och för sig lite ångestfylld och generad meeeen.. jaja. Mestadels är det bara kul, så därför konstaterar jag ytterligare (som många, många, mååånga gånger förut) att jag borde börja blogga mer. Önskar att jag kunde vara bättre på att hinna med och hitta de där stunderna i vardagen som nybliven förälder att få tid till sådant här. Det är ganska svårt mestadels tycker jag.

Btw va, lägg av!? (utdrag ur ett inlägg från år 2014):
"Ialla fall.. mupparna hade stökat ner så jag fick dra igång dammsugaren med en gång, och sen hann jag inte mer än byta om innan älsklingen kom hem från övertid och träning. Vi åt kvällsmat ihop och efter det satte jag mig med psykologin... Nu ligger jag i sängen och skriver medan Isac sover tätt intill - hur ofta händer det?! Det brukar aaaalltid vara tvärtom! ;)"

Jag minns inte ens tiden då jag somnade ifrån Isac i sängen!? Var det ovanligt förr? Seriöst haha? Nu är det ALLTID jag som är uppe sent och han som sover (oavsett om det är sent eller ej iofs). Det har nog varit så ända sedan.. år 2014? Haha. Som sagt - kul att läsa om tiderna förr!


  • Comments(0)//naama.looozaaa.se/#post1571

Tröttare än tröttast

2018Posted by Naama Wed, July 04, 2018 00:46:27
Dagen blev inte som tänkt då Liv och jag spenderade nästan fyra timmar på barn- och ungdomsmottagningen på Näl. Imorgon ska det minsann tas igen med råge (det vill säga mysas hela tiden). Stackars min älskling <3

  • Comments(0)//naama.looozaaa.se/#post1570

Pusspuss

2018Posted by Naama Tue, July 03, 2018 00:32:08

En kärlek för stor att kunna förklara! Du har gjort mig till den rikaste på jorden. Mitt allt, min älskade Liv! ♡

Idag (igår) har Liv och jag varit på Torp med mamma. Först kom madre mi upp till lägenheten och sedan åkte vi vidare för att uträtta alla mina ärenden hehe. Fick köpt skor, BH och trosor till bröllopet på lördag (i trippel uppsättning inför framtiden också haha). Imorgon blir det nya ärenden men först och främst ska Liv och jag vilaaaa och mysaaaa!

Angående Liv:
Dagens värsta - fynd i blöjan.
Dagens bästa - ”friskförklarad” höftled.

Imorgon ska gubben och jag fira lillans glädjebesked angående höften. Idag var det slutkontroll och röntgen. Känns sjukt himla skönt att det såg fint ut! <3

  • Comments(0)//naama.looozaaa.se/#post1569

Det här med att bo i lägenhet

2018Posted by Naama Tue, June 26, 2018 14:17:41
Jag har (nästan - inte innan renoveringen haha) alltid tyckt om Isacs lägenhet. Den tjusig och fräsch, balkongen är stor, insynen är typ noll och utsikten och läget är ganska oslagbart jämfört med många andra lägenheter i Uddevalla. Däremot har jag alltid avskytt att bo i lägenhet på vårar och somrar då jag är uppvuxen i hus och älskar naturen. Att bo i lägenhet under detta halvår med en bebis är nog dock det värsta. Jag känner mig SÅ instängd - jag vill uuuuuut.

"Gå ut då?" kanske ni tänker? Ja, jo, men.. jag vet inte vart jag ska ta vägen. Stan är inte sådär jätterolig. Jag vill inte gå runt bland bilar och byggarbetsplatser, och faktiskt inte heller bland en massa människor. Jag vill bo ute på landet. Inte ensam, men inte med typ en miljon andra människor heller. Jag vill kunna gå ut på en altan och ta mitt morgonte i lugn och ro. Jag vill kunna ta en promenad med Liv utan att känna att hela världen ser oss. Jag vill kunna vara JAG utan att känna mig uttittad och ångestfull.

Som tidigare nämnt så är vår balkong stor och fin, men tyvärr så är det alldeles för varmt att vistas där ute just nu. Det går fint att sitta där på morgonen och på sena kvällen men där emellan så är det bokstavligen talat typ 40 grader på balkongen. Solen ligger på från elvasnåret till solnedgång. Det blir APVARMT och extremt soligt. Väldigt jobbigt för vilken människa som helst men världsjobbigt för en liten bebis och en svettig morsa. Så vi håller oss inne typ hela tiden. Och det spyr jag på.

"Eh jaha, flytta då?" - ja, jo, men.. vart? Jag vill inte bara flytta sådär. Resten av lägenheten och allt som har med den att göra är ju ganska toppen (visst hade jag velat ha det lite större osv. men den är ändå tillräckligt toppen för att jag inte vill att vi byter ner oss). Bra värde och låg hyra dessutom. Så vart ska vi ta vägen om vi säljer? Köpa en tråkig lägenhet i någon tråkig del av stan? Köpa en dyr lägenhet? Nä, då kan vi ju likagärna köpa hus. Både Isac och jag är dock överens om att vi ju gärna vill köpa ett hus och liksom stanna där sedan, för gott typ. Eller i alla fall under Livs uppväxt. Så att bara köpa ett hus för att sedan flytta därifrån känns inte heller helt hundra.

Och att hitta det där huset som känns bra för oss, men det läget vi vill ha osv., det är inte helt lätt. Även om det inte blir perfektion deluxe (typ som stort nybyggt hus vid havet) så vill vi i alla fall att vissa kriterier uppfylls. Viktigast för oss är lagom avstånd till stan och till våra kära, lugn och ro samt privatliv. Med privatliv menas lagom många grannar på lagom bra avstånd (dvs. inte en massa folk och inte en massa insyn).

BLÄ! Jaha ja, det verkar som att vi blir kvar här på Hönseberget ett tag till. Drömmen hade varit att flytta (till hus) inom ett år, typ innan nästa sommar, men ett realistiskt mål är väl att vi bor i hus lagom till sommaren år 2020..

  • Comments(0)//naama.looozaaa.se/#post1568

Idag för ett år sedan

2018Posted by Naama Sun, June 24, 2018 23:55:50
<3

  • Comments(0)//naama.looozaaa.se/#post1567
Next »